Til forsiden
Flere online-butikker I Firmainformation I Kontakt I Databeskyttelse I Forside / home
Deutsche Seite Österreich Site France Sverige Nederlands Espana Italia Danmark
  
Teknisk information
Artikelsøgning katalysator
Leverings og betalingsbetingelser
Generelle købsbetingelser
OSS (Ofte stillede spørgsmål)
Teknisk information
Bestille - sådan fungerer det
Dæk butikker / shops
Personbilsdæk
Motorcykeldæk

Hvad er forskel mellem en tillægskatalysator og en udvekslingskatalysator?

En udvekslingskatalysator er beregnet til de biler, som er serieudstyret med en katalysator og som kræver udskiftning af deres katalysator på grund af en teknisk beskadelse.Vi ofrer kun katalysatorer af denne type.
En Tillægskatalysator er udstyret med en elektronisk regulator-såkaldt Lambda sonde og den er sendt sammen med en anerkendelse til brug fra Statsmyndighederne.Den er mest beregnet til de biler, som ikke er serieudstyret.En tillægskatalysator kan kun påmonteres af de værksteder, som har en tilladelse til at gøre det.Efter eksperten har påtaget sin ekspertise, hans vurdering samt alle dokumenter fra værkstedet bliver godkendt og indført ind i bilens registreringsbeviset. Denne type af katalysator findes ikke i vores offer.

Bemærk venligst,hvis der skulle opstå nogle uklarheder eller spørgsmål under vurderingen af funktionalitet af denne katalysator,kontakt venligst eksperten, for at få en opinion fra ham.

  En katalysator er en del af udstødningsanlægget for det meste for personbiler og lastbiler,som er blevet produceret i 1990.En katalysator er en enhed, der reducerer udslippet af skadelige, forurenende stoffer fra køretøjer med forbrændingsmotorer. Katalysatorer indgår i køretøjets udstødningssystem. I katalysatoren sidder der en kemisk katalysator, der indeholder platin og rhodium, som spalter bl.a. NO (kvælstofoxid) til N2 og O2. NO er ellers meget stabil og vil tage lang tid at komme af med. For benzinbiler over 2000 ccm har katalysator været lovpligtige siden 1. oktober 1989, og for øvrige benzinbiler siden 1. oktober 1990. Katalysatoren skal være en såkaldt 3-vejs reguleret, der udover NO (kvælstofoxid) også reducerer indholdet af CO (kulilte) og CH (kulbrinter) i udstødningen.

 • Afprøvelse af katalysatorer

  1. Slagtest,
  slår venligst katalysatoren med din knytnæve.Hvis du kan høre nogle bestandsdele som bevæger sig indvendigt,så det er muligt at den aktive overflader er blevet knust og katalysatoren er også beskadiget

  2.Varmetest,
  der er brug for en elektronisk termometer, som baserer på måling af strålingen fra infrarødlyset.En katalysator vil fungere optimalt, hvis man kører bilen i ca.2 minutter med

  3.Test for forurenende stoffer,
  måling på mængden af kuldioxid kan også give et overblik på funktionalitetet af katalysatoren.De fleste tilfælde,hvor de europæiske normer er ikke overholdt skyldes netop beskadigelse af en katalysator, eller beskadigelse af Lambda sonde.


 • Beskadigelse af katalysator:

  Hvis efter demontering af katalysatoren viser det sig, at den er smeltet indvendigt,kan det skyldes brug af et forkert brændstof. Alle køretøjer med katalysatorer kræver en blyfri benzin.Det brændstof som indeholder bly samt alle andre gasstoffer kan proppe og ødelægge katalysator.Før du bruger alle former for blyerstatning læs venligst producentens vejledning.
Et tilbud fra
Delticom AG
(LibShop) Kontakt - Forside / home - © 2019 Delticom AG